Type Here to Get Search Results !

Благодарност Епархије горњокарловачке

Православна Епархија горњокарловачка, искрено благодари на љубави и пажњи која је указана несебичним новчаним донацијама за обнову пострадалих храмова и домова верног народу у источном делу Карловачког владичанства (на Банији), након разорних земљотреса крајем 2020. године, каже се у саопштењу које потписује Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим, а преноси Информативна служба ове Богом спасаване Епархије СПЦ.


"Кад човек зида кућу, каже наш народ, не зида је за себе, него за своју децу и унучад. Тако настаје породица и домаћинство. А када човек зида или обнавља цркву, не зида је за себе, ни за своје синове, ни унучад, него за народ који ће је кроз векове походити. Тако се утврђује вера и култура једног народа, јер црква је оно што остаје после свих нас. Заједно са Вама и Вашом искреном и несебичном добротом, успећемо да обновимо разорено и да сачувамо веру наших предака, јер Свети Јован Златоуст каже: „Господар свега, који држи у рукама Својим васељену, потреса земљу не зато да би је срушио, него да би је обратио к спасењу.“

Захваљујући свагда милостивом Господу за сва знана и незнана добра, желимо да по речима Светог апостола Павла: „Доброта ваша буде позната свим људима“ (Филипљанима 4,5), још једном благодаримо изразима Ваше солидарности и саосећањима", закључује Преосвећени Епископ горњокарловачки г. Герасим.

Епархија на својој страници у наставку доноси и СПИСАК ПРИЛОЖНИКА ЗА ОБНОВУ ХРАМОВА И ДОМОВА ВЕРНИХ НА БАНИЈИ.


Извор: Епархија горњокарловачка