Type Here to Get Search Results !

Најава: Интервју Патријарха српског Порфирија на Другом програму Радио Београда


Интервју Патријарха српског Порфирија на Другом програму Радио Београда

Субота 10.00 први део

Понедељак 12.00 други део


Као посебан дар за празник Васкрсења Христовог, Други програм Радио Београда је својим верним слушаоцима припремио ексклузивни интервју са Његовом Светошћу Патријархом српским г. Порфиријем. Разговором са г. Радоманом Кањевцем, главним и одговорним уредником и познатим песником, Патријарх је истакао личну наклоњеност радију као медију, а посебно према Другом програму Радио Београда, једином радијском каналу који је  у целини посвећен култури и уметности.

Интервју ће бити емитован у у два наставка. У првом делу разговора, који је на програму у суботу у 10 сати, Патријарх ће говорити о највећем хришћанском празнику, месту Цркве у савременом добу, насушној потреби за другим, важности заједнице у време индивидуализма, култури, уметности, дијалогу, медијима, новим технологијама. У другом делу разговора, који је на програму Радио Београда 2 на други дан Васкрса, у понедељак у 12 часова, Патријарх  говори о Косову и Метохији, предстојећем мајском сабору, потписивању темељног уговора Српске Православне Цркве са државом Црном Гором, односу универзитета и Православно - богословског факултета, Владети Јеротићу, Николи Милошевићу, Милошу Шобајићу.

Радио Београд 2, програм културе и уметности, можете слушати на таласним дужинама 96, 5 и 97, 6 Мегахерца, на дигиталној платформи РТС Планета, на сајтовима Радио - телевизије Србије, Радио Београда и на мрежи ултракраткоталасних предајника.


Извор: Инфо-служба СПЦ