Type Here to Get Search Results !

Шестомјесечни помен блаженопочившем Митрополиту Амфилохију

У Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици данас, 23. априла, након Литургије пређеосвећених дарова служен је шестомјесечни помен блаженопочившем Митрополиту црногорско-приморском Амфилохију на његовом гробу у крипти ове светиње. Чинодејствовали су протојереј-ставрофор Далибор Милаковић, протојереји: Миладин Кнежевић, Мирчета Шљиванчанин, Бранко Вујачић и Никола Пејовић, јереј Павле Божовић и ђакон Велимир Бугарин уз молитвено учешће вјернога народа.


Помен поводом шест мјесеци од земаљске кончине блаженог спомена Митрополита Амфилохија служио се данас јер се у Велику (Страсну) седмицу не врше парастоси.

Полугодишњи помен оцу нашем Митрополиту Амфилохију и годишњи помен оцу Мому Кривокапићу данас је у Котору, у цркви Покрова Пресвете Богородице на градском гробљу у Шкаљарима, служио и Његово преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске г. Јоаникије.

Помен блаженопочившем Митрополиту Амфилохију на његовом гробу у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици јуче је служио и Његово високопреосвештенство Архиепископ сарајевски Митрополит дабробосански г. Хризостом са Преосвећеним Епископом Јоаникијем и свештенством.

Архиепископ цетињски, Митрополит црногорско-приморски и Егзарх Светог трона пећког Амфилохије (Радовић) мирно се упокојио у Господу уочи спомена на упокојење Светог Петра Цетињског, 30. октобра 2020. године, у 8.22 часова, послије примања Свете тајне причешћа у Клиничком центру Црне Горе, а сахрањен је 1. новембра у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици.


Извор: Митрополија црногорско-приморска