Type Here to Get Search Results !

„Будите сигурни да смо увек уз вас“ - Антиохијски Патријарх уверио да подржава Украјинску Православну Цркву

 

Током састанка са делегацијом Украјинске Православне Цркве на челу са руководиоцем послова УПЦ-а, митрополитом бориспољским и броварским Антонијем, 16. јуна 2021. године, Његово Блаженство Патријарх антиохијски и читавог Истока Јован X пренео је своје речи подршке Његовом Блаженству Митрополиту кијевском и све Украјине Онуфрију и пуноћи Украјинске Православне Цркве.


„Пренесите Његовом Блаженству Онуфрију сву моју љубав и поштовање, мом вољеном брату. Знамо за његову љубав и подршку. Будите сигурни да смо увек уз вас“, рекао је Његово Блаженство Патријарх Јован Х.

Према речима баришевског епископа Виктора, руководиоца Представништва УПЦ-а при европским међународним организацијама, ове речи подршке верницима канонске Украјинске Православне Цркве су веома важне, „јер у условима екстремног притиска „партнера“ Фанара на остале Помесне Православне Цркве подршка Патријарха Јована изгледа као нека врста чина исповести“.

„Данас је Патријарх рекао оно што му је срце говорило“, стоји у тексту који је епископ Виктор објавио на свом телеграм каналу, „па се надамо да ће ове речи Његовог Блаженства зазвучати више пута. Предстојатељу Антиохијске Цркве искрено желимо много благословених година живота. Понизно се молимо да му Господ помогне да се одржи на свом положају јер ће бити спасен само онај који је издржао до краја!“


Извор: Сектор за информисање ОСЦП-а