Type Here to Get Search Results !

Митрополит Хризостом: Пресвета Богомјка нас неуморно молитвено заступа пред Господом


Велики празник Успенија Пресвете Богородице или Велика Госпојина данас је, 28(15). августа 2021. године свечано и православно торжествено прослављен у храму празника у Чајничу у ком се налази чудотворна икона Красница Чајничка. Истовремено је прослављена красна слава овог светог храма и Општине Чајниче.


Свету архијерејску литургију служио је Високопреосвећени митрополит дабробосански Господин Хризостом уз саслужење: протојереја-ставрофора  Момира Васиљевића, протонамјесника Љубомира Пријовића, јереја: Душана Андрића и Дамјана Радовића те ђакона: Младена Максимовића и Будимира Гардовића.

Након свете архијерејске литургије обављена је традиционална празнична литија кроз град. По повратку литије у храм обављено је благосиљање славског кољива и ломљење славских колача.

Честитајући празник Високопреосвећени је пожелио срећну и благословену крсну славу храма, која је, како је истакао: ''крсна слава свих вас – вас који јесте жива Црква божија у овоме храму. Славимо и прослављамо Пресвету Богородицу и њено у Христу Господу престављење, али и њено узношење на небеса у наручје њеног сина Господа нашег Исуса Христа. Данас јој се молимо да нас својим молитвама и заузимањем пред престолом Бога и Оца нашег заступа и помогне нам да се ми, али и читави свијет, избавимо од ових биједа и невоља које су нас снашле.''


Извор: Митрополија дабробосанска