Type Here to Get Search Results !

Патријарх Порфирије благословио ђаке прваке

 

У среду 1.септембра, Његова Светост Патријарх српски Господин Порфирије у поподневним часовима посетио је основну школу Никола Тесла у Раковици и присуствоао свечаности пријема 153 ученика у први разред. У пратњи Патријарха Порфирија били су Његово Преосвештенство Епископ топлички Г. Јеротеј, викар Патријарха српског и изабрани Епископ марчански Г. Сава. Патријарха су свечано дочекали директор школе Станислав Стевуљевић, наставници, родитељи и ђаци прваци.


Патријарх у свом обраћању је између осталог истакао да га присуство овде на почетку школске године са ђацима првацима враћа и у његово детињство.

Он је ђацима поручио да требају много тога научити како би, када порасту и постану зрели људи били спремни да стварају, да обогаћују место и свет у којем живе.

"То је место у којем ће многе ваше радозналости добити своје одговоре, многа питања ће добити одговоре, али и место где ће се отварати нова питања и будити нове радозналости" , рекао је Патријарх Порфирије и додао да су људи такви, непрестано гладни нових знања и непрестаног раста и узрастања.

"Једнако важно као стицање знања јесте да ћете учити у школи да стечена знања служе на добро, учићете да будете врлински", додао је Патријарх Порфирије и истакао да је школа је и место где ће стицати пријатеље, и са њима, Бог ће дати, остати у добрим односима, градити заједницу кроз читав живот.

"Много је важно да радимо и да учимо, али исто тако и да знамо да колико год да смо способни, каква год знања да имамо да нам је потребна и помоћ Божија", навео је Патријарх Порфирије.

Патријарх Порфирије је истакао да ће молити за њих, да их Бог чува, да их чува пресвета Богородица, сви свети и пожелео да буду добри ученици, добри људи, да се поносе са њима и наставници, али и родитељи.

На крају пријема, Патријарх Порфирије је директору школе уручио икону Светог Саве, а директор је патријарху поклонио портрет Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија.


Извор: Телевизија Храм