Type Here to Get Search Results !

Званични пријеми у Епархији осечкопољској и барањској

 

Амбасадор БиХ и господин Давор Тркуља у посети Епископу Херувиму

У понедељак, 06. септембра 2021. године, Епископа Херувима су у седишту Епархије у Даљу посетили Његова Екселенција господин Александар Врањеш, амбасадор БиХ у РХ и господин Давор Тркуља, отправник послова у амбасади Републике Хрватске у Загребу.


Састанку су присуствовали архимандрит Наум (Милковић), Епархија горњокарловачка, протојереј Марко Шукунда, протојереј Немања Клајић и ђакон Војислав Николић, службеници ЕУО Епархије осечкопољске и барањске.

У братском и пријатном разговору разменила су се размишљања о положају српске заједнице у Републици Хрватској. Говорило се о очувању верског и националног идентитета, о будућој сарадњи српске заједнице на простору Епархије осечкопољске са амбасадама Републике Српске и Србије која би помогла и унапредила живот српске заједнице на нашим просторима.


Господин Душан Ћутило у посети Епископу Херувиму


У понедељак, 06. септембра 2021. године, Епископа Херувима је посетио господин Душан Ћутило, директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима у Војводини.

У седишту Епархије у Даљу Епископ Херувим, господин Душан Ћутило, господин Дејан Дракулић, председник ЗВО и господин Винко Лазић, секретар ЗВО-а разговарали су о текућим стварима српске заједнице на просторима Епархије осечкопољске, као и о потреби за радом на очувању верског, духовног и културног идентитета.


Извор: Епархија осечкопољска и барањска