Type Here to Get Search Results !

Промоција зборника „Омилије са Амфилохијем“


У Крипти Храма Светог Саве, у среду 29. септембра 2021. године, одржана је промоција зборника „Омилије са Амфилохијем“, сачињеног у спомен на блаженопочившег Митрополита Амфилохија. На промоцији су говорили отац Далибор Стојадиновић, господа Миодраг Јакшић и Илија Шаула, а програм је водила гђа Славица Лазић.


Прилог Радија Слово љубве


Зборник „Омилије са Амфилохијем“ представља антологију песама и прозних радова 82 аутора из целога света, који су говором душе исказали своје емоције, истакла је госпођа Славица Лазић, додавши да сe међу ауторима овог зборника налазе и академик Матија Бећковић, редитељ Немања Емир Кустурица, новинар и писац Живојин Ракочевић, књижевници Илија Шаула, Милица Бакрач, Гордана Влајић и други.

Говорећи о настанку ове књиге господин Миодраг Јакшић је истакао да је она настала као „Жеља, као један документ једног времена, једног тренутка, дана, који су народ још једном приближили свом вољеном Митрополиту“. Он је истакао да је њихова жеља била да ова књига буде „Нека врста посланице српских књижевника и српског народа човеку који је толико подржавао и волео књижевност, српску реч и српски језик“.

Господин Илија Шаула је у свом излагању, говоривши о лепоти свих радова, истакао да их је посебно дирнуло писмо малог Милоша Богдановића под називом „Драги мој Ђедо“, које је у наставку и прочитао.


Извор: Радио Слово љубве