Type Here to Get Search Results !

Епископ Сергије: Потребно је да се наоружамо Христом Богом Који је прославио своје свете Арханђеле

 

На Празник Сабора Светог Архангела Михаила, у недјељу 22. по Духовима, 21. (8) новембра 2021. године Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Сергије предводио је свету архијерејску Литургију у манастирском храму светог Архангела Михаила у Манастиру Трескавцу гдје је прослављена слава ове свештене Обитељи.


Звучни запис беседе


Његовом Преосвештенству саслуживали су: Архимандрит Варнава (Дамјановић), Василије (Рожић) и протођакон Немања Рељић.

Послије прочитаног јеванђелског зачала Владика је бесједио на јеванђелску перикопу из Јеванђеља по Луки која говори о убогом Лазару и богаташу и поручио да се наоружамо Христом Богом Који је прославио своје свете Арханђеле давши им велику моћ и силу као небеским силама, те да се водећи њиховим созерцањем Бога оставимо материјално богатство и материјалне бриге у тренуцима пролазним да би живјели духом на небесима вјечно.

На приједлог архимандрита Варнаве настојатеља свете Обитељи Манастира Трескавца, Орден новомученика бихаћко-петровачких Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Сергије додијелио је господи Милораду Јањетовићу и Јовану Видовићу из Бања Луке за њихову љубав показану према Епархији бихаћко-петровачкој а нарочито Манастирима наше богомспасаване Епархије.


Извор: Епархија бихаћко-петровачка