Type Here to Get Search Results !

Вероучитељи и просветни радници из више градова обележили двадесетогодишњицу увођења Верске наставе кроз интегративну сарадничку наставу


Пред вама је пример сарадничке наставе вероучитеља и наставника из различитих градова који су са пуно љубави, заједничким трудом, осмислили ову ризницу квалитетног материјала на спасење свих нас а на славу Господу Богу, а све то поводом јубилеја-двадесетогодишњице увођења Верске наставе у школски систем. 


Задовољство нам је да представимо ову нашу богату ризницу коју можете видети овде: http://online.anyflip.com/scxpd/wrqu/mobile/index.html?fbclid=IwAR19-eYdK9vZCaCEcw3BR9X9Dp2U-S4L_hv5oEbhIl7z15vimlkuk2S6nmg

Централни део био је обележавање празника Аранђеловдана,па смо осмислили такву наставу коју смо објединили у заједнички пројекат молећи се Господу да се угледамо на нашу старију браћу ангеле међу којима влада савршено једномислије, једнодушност и љубав, а уз то још и потпуна послушност у светој вољи Божјој. Изнад свега, мисија овог дивног предмета је да ова деца постану добри људи, на радост својим родитељима и учитељима, да се сви у Господу радујемо. ПоредАранђеловдана, обележили смо празнике Светог Димитрија Солунског, Светог Георгија и Светог Нектарија, као и дванаестогодишњицу престављања блаженопочившег Патријарха Павла захваљујући којем је и Верска настава враћена у школски систем. Циљ овог заједничког пројекта је промоција Верске наставе кроз примере добре праксе,унапређење методике кроз сарадњу, постављање овог дивног предмета у савремени оквиркроз употребу разноврсних наставних метода и средстава, а сав тај труд да би сва деца и родитељи видели колико је диван овај предмет. Што се на основу активности, фотографија и видеозаписа може и видети, деца су, заиста у живала и то нам је циљ-радост у Христу!

У овом пројекту учествовале су катихете, професорка разредне наставе, професорка историје, професорка италијанског и професорка енглеског са својим дивним ученицима:

Марија Тодоровић, ОШ ,,Душко Радовић”, Нови Београд

Вероучитељица Јулијана Стојановић, ОШ ,,Станимир Вељковић-Зеле” из Бојника, Ниш је зајадно са својим ученицима урадила занимљив видео-материјал везан за анђеле где су презентовани и дечји радови.

Вероучитељ Јован Јанчић, ОШ ,,Анта Богићевић” из Лознице реализовао је радионицу посвећена светим архангелима кроз пројектни задатак у петом разреду

Вероучитељ Стефан Недић, Митровачка гимназија из Сремска Митровица обрадио је празнике у новембу кроз интегративан приступ празницима. Ученици су имали прилику да учествују у предавањима у свечаној сали Митровачке гимназије о Светом Димитрију Солунском, затим интерактивну презенацију о блаженопочившем Патријарху Павлу у сарадњи са професорком енглеског Сањом Симић де Граф, а присуствовали су премијерној пројекцији грчког биографског драмског филма на енглеском језику „Божији човек“, редитељке Јелене Поповић. Пројекција је приказана 16.11.2021. године у сремскомитровачком позоришту „Добрица Милутиновић“, у циљу обележавања Међународног дана толеранције.

Веоручитељ Иван Негић и наставница енглеског Сања Симић де Граф , ОШ ,,Вук Караџић”, из Лознице, у ИО Зајача имали су радионичарску наставу иконописа арханђела, затим интерактивну презентацију о арханђелима кроз мини квиз као и интерактивну презентацију о блаженопочившем Патријарху Павлу.

Вероучитељ Иван Негић, наставница историје Милосава Савић и наставница енглеског Сања Симић де Граф, ОШ ,,Вук Караџић”, Лозница, су у ИО Зајача су реализовали предавање о Милутиновој задужбини на основу одлично одрађене презентације катихете Марије Тодоровић из Београда.

Учитељица Миланка Васиљевић, ОШ ,,Вук Караџић” Лозница, ИО Зајача изванредно је припремила своје ученице за наступу цркви Светог Георгија у Зајачи, а у са радњи са старешином цркве и сјајним домаћином оцем Миланом Андрић, на Аранђеловдан уприличена је приредба у којој су учествовала деца као и изложба дечјих радова. Насту наших ученица можете погледати овде: 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=148&v=65fGKbJ_m78&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=-Ug_cS4-q5A&feature=emb_logo

Наставница италијанског Мирјана Марковић и наставница енглеског Сања Симић де Граф, ОШ ,,Вук Караџић” Лозница, организовале су предавање шестацима о анђелима кроз ваннаставну активност. Заинтересована деца урадила су изузетан пано посвећен Светом Архангелу Михаилу, а изложба радова постављена је у холу школе.

Овај наш заједнички рад је наш мали трудбени принос обележавању двадесетогодишњице увођења Верске наставе. Дугујемо велику захвалност блаженопочившем патријарху Павлу и велику обавезу да унапредимо Верску наставу и да милошћу Божјом она буде увршћена у редован предмет.


Сања Симић де Граф