Type Here to Get Search Results !

Протонамесник Бранко Чолић у емисији "Врлинослов": Цео наш живот је пут ка вечности

 

Гост новог издања емисије "Врлинослов" на Телевизији Храм, Архиепископије београдско-карловачке, био је протонамесник Бранко Чолић, парох при храму Покрова Пресвете Богородице у Ваљеву. У емисији аутора и водитеља г. Слободана Стојковића, отац Бранко је говорио на тему човљекољубља.

Преподобни Јустин Ћелијски поучава да је еванђелска љубав "оно што остаје од нас из овог у оном свету и по чему нас као Христове распознају сва бића у свима световима. Заиста у нашем земаљском свету ништа тако не мирише на небо као еванђелска брига о ближњима." Своје излагање о овој врлини отац Бранко је утемељио, како на овом духовном савету ћелијског тајновидца, тако и на речима блаженопочившег патријарха Павла "Будимо људи". 

Реч човек значи онај који је окренут челом ка вечности, онај који је створен за вечност, који је рођен за вечност, чији цео живот треба да буде пут ка вечности. Ако ову истину разумемо, биће нам јасне и речи патријарха Павла "Будимо људи". Када следимо ове речи понашамо се као да наш сваки дан јесте одраз и одсјај вечности, поучио је протонамесник Бранко Чолић гостујући у овонедељном издању емисије "Врлинослов"