Type Here to Get Search Results !

Објављен руски превод књиге „Допринос дијалогу о украјинској аутокефалности“ грчког свештеника Анастасија Гоцопулоса


У серији „За јединство Цркве“ изашла је нова књига – „Допринос дијалогу о украјинској аутокефалности“ протопрезвитера Анастасија Гоцопулоса (превод са грчког), која наставља серију посвећену теми агресивног антиканонског деловања Цариградске Патријаршије у Украјини.


Отац Анастасије је свештеник из града Патра. Публикација садржи чланке о антиканонском признању украјинских расколничких група од стране цариградског Патријарха Вартоломеја и тужним последицама тога по цео православни свет.

Протојереј Анастасије се у својим чланцима изјашњава против лажних постулата и тврдњи, бринући се за Грчку Цркву, која се можда неће одупрети уласку у општење са духовним наследницима и настављачима оних који су имали неканонску хиротонију или уопште нису били рукоположени.

Публикацију је припремила Издавачка кућа Познање у сарадњи са Фондацијом за подршку хришћанској култури и наслеђу.

У серији „За јединство Цркве“ у припреми је још неколико књига: „Односи Српске и Руске Православне Цркве на основу докумената из руских архива“ епископа моравског Антонија (Српска Православна Црква), „Унутартројична монархија Оца и новојављени монарх фанарске еклесиологије“ монаха Серафима (Зисиса) (Грчка Православна Црква), „Руска Црква и распад Југославије” А. Ј. Хошева, „Првенство Цариграда. Чињенице против митова“ П. В. Кузенкова и друге.


Извор: Мospat.ru