Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин служио Литургију пређеосвећених дарова у храму Свете Тројице у Сремчици

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија Његово Преосвештенство Епископ хвостнаски г. Јустин служио је Литургију пређеосвећених дарова у петак, пете седмице Великог поста 08. априла 2022. године у цркви Свете Тројице у београдском насељу Сремчица. Епископу Јустину саслуживало је братство поменутог храма у молитвеном присуству верног народ.


Преносећи блгаослове Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Преосвећени Епископ је у архипастирској беседи говорио зашто се служе Литургије пређеосвећених дарова у току Великог поста и изразивши захвалност што у цркви види насмејана и радосна лица нагласио је да никад не заборавимо да се радујемо, без обзира колико год овај живот био тежак, колика год су нам искушења велика, то је управо смисао хришћанског живота, Христос је умирући у страшним мукама радовао се, зато што је знао да после страдања долази Васкрсење.

Епископ Јустин је рекао да када нам у животу дође бура искушења, треба само да се препустимо вољи Божијој и да понављамо речи Пресвете Богородице „Ево слушкиње Твоје, нека ми буде Господе по вољи Твојој“. Када се препустимо вољи Божијој, увек буде добро, не буде можда онако како смо ми замислили, али на крају се испостави да је Бог путеве наше на најбољи могући начин усмерио и схватимо да је то много боље него што смо ми сами замислили, јер нас Бог воли много више него што ми сами себе волимо. Радујте се и не бојте се, закључио је Епископ Јустин.


Извор: Телевизија Храм