Type Here to Get Search Results !

Званични пријеми у Епархији зворничко-тузланској, 17. јуна 2022. године

Проф. др Лазар Ангелков на пријему код Епископа зворничко-тузланског г. Фотија: задовољство је кад човјек своје знање може да пренесе младим људима, јер спој искуства и младости, идеалан је за успјех

Дана 17. јуна 2022. године Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије примио јe у посјету, у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини, проф. др Лазара Ангелкова, кардиолога, дугодишњег начелника Клинике за кардиологију Института за кардиоваскуларне болести ''Дедиње'' – Београд, са којим се задржао у срдачном разговору.


Проф. др Лазар Ангелков , добро је познато име у свијету кардиологије. Основао је пејсмејкер центре широм бивше Југославије али и у неколико европских земаља. Темеље пејсмејкер центра поставио је и у Бијељини.

Поред широког опуса рада и практичних вјештина у области опште кардиологије др Ангелков се посебно специјализирао у области поремећаја срчаног ритма и њиховог лијечења примјеном метода аблације и др. те је у стручној заједници препознат као један од регионалних лидера у тој области.

Др Ангелков написао је бројне стручне радове из области интерне медицине и кардиологије и активно као предавач учестовао на бројним стручним скуповима у земљи и иностранству.

Однедавно је запослен у Болници ''Свети Врачеви'' у Бијељини и како наглашава, „задовољство је кад човјек своје знање може да пренесе младим људима, јер спој искуства и младости, идеалан је за успјех“.

Пријему је присустововао и проф. др Златко Максимовић, директор Болнице ''Свети Врачеви'' у Бијељини.

* * *

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије данас је одржао радни састанак са проф. др Дубравком Ђукановић, директорком Завода за заштиту споменика културе Републике Србије.

Састанку су присуствовали и проф. др Љиљана Шево историчар умјетности и професор на Академији умјетности у Бања Луци, господин Дарио Дринић, начелник Одјељења за односе и сарадњу са Српском православном црквом у Републичком секретаријату за вјере Републике Српске, као и сарадници Епископа Фотија.

Темa сусрета је била наставак започетих активности на заштити културног, духовног и историјског насљеђа о коме се брине Епархија зворничко-тузланска. Константовано је да је досадашња сарадња одлична и договорени су наредни кораци на рестаурацији експоната и адаптирању простора са циљем отварања Музеја Епархије зворничко-тузланске.

У другом дијелу састанка разговарано је о наставку обнове Манастира Папраћа.


Извор: Епархија зворничко-тузланска