Type Here to Get Search Results !

Сестрама Марини и Марији Гобовић уручено престижно признање

Уметнички руководиоци дечјег хора традиционалне и изворне музике при храму Светог Саве на Врачару, Марина и Марија Гобовић, учествовале су на овогодишњој прослави Дана Сокобање и 185-годишњици организованог туризма у неведеном туристичком месту. 

Учествовање на овој великој свечаности увеличано је свечаном доделом престижног признања за очување традиционалне изворне музике и рад са најмлађима. 

У свом обраћању приликом доделе наведеног признања, сестре Марина и Марија Гобовић су изразиле благодарност на сваком виду подршке у свему ономе што оне чине на корист наше Свете Цркве. Посебно су нагласиле да је њихово вођење дечјег хора традиционалне музике при храму Светог Саве утемељено на очинском и патријарашком благослову Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија: 

Веома смо поносне на сва признања која добијамо за наш рад и то нам даје подстрек да наставимо да негујемо традиционалну изворну музику. Част нам је што смо недавно постале руководиоци дечијег хора за изворну музику, при храму Светог Саве, уз благослов Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија и што наше дугогодишње искуство преносимо на најмлађе. 

Сестрама Марини и Марији Гобовић и њеним верним ученицима желимо пуно успеха у даљем раду, молећи се Господу да их утврди у сваком добром делу, а пре свега у љубави којом оплемењују дечицу руководећи их истинским начелима наше свете вере.