Type Here to Get Search Results !

На Валааму отворен центар за тинејџере са проблемима

На Валааму ће ускоро бити отворен нови центар за проблематичну децу и тинејџере. Центар се зове „Валаам. Острво открића“, саопштава прес-служба добротворне монашке фондације Светлост Валаамска, позивајући се на чланак РИА Новости.


Програм је овог месеца добио подршку од Фонда за председничке пројекте — значајну подршку која ће омогућити да функционише. Предвиђене су петодневне до шестодневне креативне радионице на Валааму за 28 деце и тинејџера. Свака смена се састоји од излета до јединствених природних и културних места Валаама. Поред тога, креативне, медијске и истраживачке групе ће деловати под вођством стручњака са искуством у уметничкој и природној терапији. Планирани су и сусрети са познатим уметницима и музичарима.

Прва радионица биће отворена 25. јула са децом из фондације „Мајчино срце” у оближњем Петрозаводску. „Програм ће помоћи деци да развију своје таленте и разумеју вредност поверења, љубави, поштовања једни према другима. Све је то неопходно за њихову социјализацију. Срећа је што имају такву прилику“, каже Татјана Смирнова, координаторка финдацике „ Мајчино срце”. Друга радионица биће отворена крајем августа, са децом из фондације Е. М. Примакова.

Раније је у манастиру Валаам функционисао културно-образовни центар „Валаамска светлост“, који је дуги низ година водио архимандрит Методије, најближи помоћник и сарадник игумана манастира, који је прошле године преминуо. Нови духовно-образовни центар намењен је широј публици, и организује мајсторске курсеве, концерте и позоришне представе за децу и одрасле.


Извор: Оrthochristian.com