Type Here to Get Search Results !

Патријарх Порфиријe разговарао са полазницима Високих студија безбедности и одбране

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 30. јуна 2022. године у Патријаршијском двору у Београду полазнике 11. класе Високих студија безбедности и одбране


Полазнике студија, који долазе из Министарства одбране Републике Србије, Министарства унутрашњих послова и других министарстава, Народне Скупштине Републике Србије и државних агенција, као и припаднике Министарства одбране и Оружаних снага Босне и Херцеговине и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, предводио је ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Горан Радовановић.

Том приликом, генерал-потпуковник Радовановић је даровао патријарху Порфирију плакету Високих студија одбране и безбедности. Пријему је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, шеф кабинета Патријарха српског.

* * *

Школа националне одбране чини део Универзитета одбране заједно са Војном академијом, Медицинским факултетом ВМА и Институтом за стратегијска

истраживања. Оформљена је ради обављања послова који се односе на организацију и реализацију каријерних усавршавања професионалних официра, израду програма усавршавања, њихову реализацију и евалуацију, као и сарадњу са организационим јединицама Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије, наставним и научним установама у земљи и иностранству у складу са овлашћењима и пословима које обавља.


Извор: Инфо-служба СПЦ