Type Here to Get Search Results !

Престони празник древног Богородичиног храма у Доњој Каменици; богослужио Епископ Иларион


На празник Полагања чудотворне ризе Пресвете Богородице, у петак 15. јула 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион служио је свету архијерејску Литургију у Богородичиној цркви у селу Доња Каменица. Епископу су саслуживали протосинђел Захарија, јереји Богдан Томић и Милан Милосављевић и архиђакон Илија, а појали су чланови књажевачког црквеног хора.


Након Литургије Епископ је сабраним верницима представио будућег књажевачког пароха јереја Милана Милосављевића ком је пожелео да с љубављу дела у повереној му парохијској заједници.

Тумачећи прочитану јеванђелску перикопу, владика Иларион је издвојио две важне поуке. Најпре напомиње да нам сам Господ наглашава да је најважније да се трудимо за оно што је духовно у нашем животу и за задобијање Царства небеског, док су остали трудови мање важни. Друга важна поуку коју Епископ тимочки издваја јесу речи Господа нашег Исуса Христа којима нам казује да су блажени они који слушају реч Божју и држе је. То је, како говори Епископ, одговор на питање како у овом свету живети благословеним и богоугодним животом.


Извор: Епархија тимочка