Type Here to Get Search Results !

Протопрезвитер-ставрофор Слободан Јокић: Чекамо Царство небеско и правду његову, чекамо да уђемо у љепоту вјечне заједнице са Христом


У четврту недјељу по Педесетници, на празник Преподобног Сампсона Странопримца, 10. јула 2022. света Литургија је служена у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу.


Звучни запис беседе


Литургију је служио протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки уз саслужење никшићког свештенства и уз молитвено учешће вјерног народа.

Сабранима се, након читања светог Јеванђеља, ријечју пастирске бесједе обратио о. Слободан, истакавши да је вјера, како каже апостол Павле, основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих.

„То је најљепша дефиниција вјере, а вјера је, управо, и нада у оно чему се надамо, а то је Царство небеско.

Чекамо Царство небеско и правду његову, чекамо да уђемо у љепоту вјечне заједнице са Христом, са светима и са ближњима. То је вјера, а да би дошли у Царство небеско овај живот морамо проживити као људи, као хришћани.

Није битно само исцјељење од тјелесних слабости, битно је исцјељење живота, да живот исцијелимо од гријеха, од неправде, од мржње, од злобе, од лажи. За то је некад потребна само једна ријеч упућена Господу и да Господ одговори брзим исцјељењем. То је вјера“, поучавао је свештеник Слободан Јокић.


Извор: Радио Светигора

Рубрика