Type Here to Get Search Results !

Тиват: Одржана седница Катихетског одбора Митрополије црногорско-приморске


Катихетски одбор Митрополије црногорско-приморске одржао је своју редовну седницу у парохијском дому у Тивту, саопштила је Митрополија на својој интернет-страници


Тема састанка била је предстојећи догађај од општег значаја за ову Митрополију СПЦ и све полазнике веронауке - XXI Православни дјечији сабор Црне Горе, који се традиционално одржава почетком септембра месеца. Овогодишњи сабор биће посвећен блаженопочившем Митрополиту Амфилохију, чијим су благословом одржани сви претходни сабори и који је сву своју љубав делио тога дана са полазницима веронауке и њиховим наставницима.

Током ове седнице, закључено је да је двогодишња пауза у одржавању рада Сабора, заиста велика и да је потребно пуно труда, енергије и љубави за организовање и реализацију овогодишњег сабора. Чланови одбора упознати су са планом и програмом манифестације, који је након одређених измена и допуна, једногласно и са љубављу прихваћен.

Сабор ће започети Светом архијерејском Литургијом, којом ће началствовати Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије, након које ће уследити културно-уметнички програм полазника школе веронауке из Бара, а затим ће деца имати могућност да учествују у различитим радионицама и такмичењима. Такође деца ће имати могућност да у квизу знања покажу своје способности и знања из веронауке.

Још једном је потврђен значај ове манифестације, која представља главни догађај у календару сваког вероучитеља у Митрополији, јер су управо ови догађаји, дани када деца имају прилику да се упознају, друже и поделе своју љубав једни са другима.

На самом крају састанка, изнети су планови за реализацију нове школске године, која ће почети након сабора, као и планови за одржавање семинара вероучитеља, о коме ће се више говорити на следећој седници.

Са жељом и молитвом Господу да епидемиолошка ситуација у Црној Гори буде повољна, како би се овогодишњи Сабор могао одржати, Катихетски одбор закључио је седницу.