Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Заједница са Богом је највиши циљ који нам се дарује кроз живот у Цркви

Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустина служио је 27. октобра 2022. године, када Црква врши спомен Преподобне мати Параскеве, у српском народу познате као Света Петка, свету архијерејску Литургију у манастиру Вољавча.


Саслуживали су архијерејски намесник љубићки протојереј Никола Вучетић, јереји Милован Вучковић, војни свештеник, Владимир Благојевић; монаси из братства манастира Преображења јеромонах Иларион (Богојевић) и јерођакон Теофан (Пауновић), као и ђакон Стефан Симић. Богослужење је улепшало појање г. Ивана Трајковића, као и игуманије манастира Благовештења мати Михаиле са сестринством. Присуствовало је монаштво из манастира Згодачице и Враћевшнице, као и велики број верног народа и деце.

Епископ је у Литургијској беседи између осталог рекао:- Преподобна мати Параскева је наша сапутница, мудра дјева украшена упаљеном светиљком вере, која се моли да задобијемо Царство Небеско. На том путу је неопходан сталан подвиг, али је светлост коначног циља оно што нам даје снагу. Заједница са Богом је највиши циљ, који нам се дарује кроз живот у Цркви.


Извор: Епархија жичка