Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јоаникије примио фудбалску екипу Спортског братства “Саборни храм Христовог Васкрсења”

Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије примио је и благословио данас у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици играче фудбалског клуба Спортског братства при овоме храму, поводом успјеха који годинама ово спортско друштво постиже, како у Црној Гори тако и на међународним такмичењима.


Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски Јоаникије је изразио задовољство што има прилику да се сретне са члановима Спортског братства Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, које је основано прије девет година и које од свог оснивања биљежи завидне резултате.

“Заиста такмичити се у Лиги шампиона и освајати престижне награде, то може бити само за похвалу. Доносите нам велику радост и очигледно да је благослов блаженопочившега Митрополита Амфилохија на вама и са вама. Видимо да имате пуно одушевљења за овај спортски подвиг по оном старом грчком правилу у здравом тијелу здрав дух, што је у доброј мјери тачно, јер заиста човјек који умножава таленте које му је Бог дао, он иде Божијим путем. Видимо да ви спорт темељите на вјери, да се кроз спорт везујете за Цркву, да посјећујете Света богослужења, да посјећујете светиње, да се упознајете са нашом вјером, са нашим коренима, са нашом духовношћу и то вама даје духовну силу”, казао је Митрополит, објаснивши да је она потребна у свему па и у спорту.

На крају свог обраћања Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије је још једном честитао на заиста великим и запаженим резултатима члановима ове фудбалске екипе.

“Нека би дао Бог да кроз ваше дружење, кроз ваше заједничке тренинге, посебно кроз такмичење, постигнете још веће и значајније резултате и, наравно, желим вам да се подмлађујете. Да увијек будете способни да изађете на црту и то на највећем нивоу. Ја вам честитам на досадашњим успјесима, желим вам добре резултате у вашим будућим такмичењима. Бог вас благословио и нека вас Божји благослов прати у све дане вашега живота.”

Испред фудбалског клуба Спортског братства “Саборни храм Христовог Васкрсења”, захвалио се капитен Драган Радоман, који је казао да је овај пријем велико задовољство и част. Нагласио је да је ова екипа састављена од вјерујућих момака, који редовно учествују на богослужењима и посебно истакао улогу оца Бранка Вујачића, који је са њима од самог оснивања, а који је својим трудом и љубављу помогао да буду то што данас јесу.

“Имамо праксу са оцем Бранком Вујачићем и да једном мјесечно обилазимо храмове у нашој Митролији и тако, уз наше спортске активности, волимо да се и духовно уздижемо. Уз благослов Митрополита Амфилохија и уз Ваш благослов, и помоћ о. Бранка, а ту су у почетку били и о. Предраг Шћепановић и о. Никола Пејовић, сви смо се заједно трудили да ово наше спортско братство поживи до данас”, казао је капитен Драган Радоман.

На крају сусрета члановима Спортског братства су уручени пригодни поклони, које је припремио Саборни храм Христовог Васкрења и Црквена општина Подгорица.

Спортско братство “Саборни храм Христовог Васкрсења” основано је октобра 2013. године, уочи освећење подгоричког храма, благословом блаженопочившег Митрополита Амфилохија. Недавно је, септембра мјесеца, фудбалска екипа братства у Лиги шампиона Европе у мини фудбалу освојила треће, а прошле године друго мјесто на европском турниру “Урбан Фудбал Куп” у Бугарској.


Извор: Митрополија црногорско-приморска