Type Here to Get Search Results !

Епископ Херувим освештао храм у Угљешу


У суботу, 22. октобра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим је уз саслужење свештенства Епархије осечкопољске и барањске освештао храм Светог пророка Илије у Угљешу и служио свету архијерејску Литургију.


Овом приликом Преосвећени Епископ рукопроизвео је протопрезвиетра Ђорђа Ковачевића, архијерејског намесника барањског у чин протојереја-ставрофора.

Епископ Херувим је после свете Литургије изговорио пригодну беседу у којој је, између осталог, рекао: Храм Божији је место молитве, место мира, место где се чује блага реч, та реч нас милује љубављу, речима утехе, наде и вере. Јеванђеље буди ону истинску веру у срцу и души свакога од нас. Црква је кроз своје историјско искуство увек била место молитве место у коме се сабирао народ и место у којем је била потврђивана вера наших отаца, праотаца и свих оних који су учествовали у изградњи овога светога храма. Угљеш није имао своје богослужбено место али ево данас, Богу хвала, после овога чина, ове завршене грађевинске изградње, има своје место молитве. Овде ће се наш верни народ сабирати и молити се Господу.


Извор: Епархија осечкопољска и барањска