Type Here to Get Search Results !

Подршка Епархији захумско-херцеговачкој поводом напада на храм у Мостару


Подршка Исламске заједнице у БиХ и Бискупа мостарског Епархији захумско-херцеговачкој поводом напада на Саборну цркву у Мостару


Поводом недавног најновијег напада на Катедрални храм Епархије захумско-херцеговачке у Мостару, уз многобројне изразе солидарности, коју су нашој домаћој Цркви, а прије свега Црквеној заједници мостарској исказали представници, клирици и лаици наше Помјесне цркве, а својим непосредним присуством у Евхаристијском сабрању и материјалном помоћи нарочито свештенство Митрополије црногорско-приморске и епархије будимљанско-никшићке, те грађани Мостара и читавог окружења, о цјелокупном случају, у позиву упућеном Епископу захумско-херцеговачком и приморском Димитрију, информисао се и Бискуп мостарско-дувањски и апостолски управитељ требињско-мркански Монсињор Петар Палић, упућујући и ријечи подршке.

Овим поводом вишеструко је реаговала и Исламска заједница Босне и Херцеговине, и то саопштењем Уреда за односе с јавношћу ИЗ у БиХ, у којем се исказује осуда и тражењем предузимања одговарајућих мјера од стране надлежних органа, a ријечима осуде овог вандалског чина, те саосјећања према православним вјерницима огласио се и главни мостарски имам Дино еф. Максумић. Посјетом Епископу Димитрију, уз заједнички обилазак Саборне цркве и непосредан разговор у Владичанском двору у Мостару, јасну поруку и недвосмислену подршку упутио је Муфтија мостарски мр. Салем еф. Дедовић. 


Извор: Епархија захумско-херцеговачка и приморска