Type Here to Get Search Results !

Митрополит Антоније учествовао на седници Управног одбора Фонда за подршку и заштиту права сународника који живе у иностранству


Митрополит волоколамски Антоније, председавајући Одељења за спољне црквене послове Московске Патријаршије, учествовао је 30. новембра на састанку Управног одбора Фонда за подршку и заштиту права сународника који живе у иностранству, којим је председавао министар спољних послова Руске Федерације С. В. Лавров.


Састанку су присуствовали и министар правде Руске Федерације К. А. Чујченко, председник Комитета Државне думе Русије за послове у државама ЗНД-а, евроазијске интеграције и односе са сународницима Л. И. Калашњиков, шеф Дирекције председника Руске Федерације за међурегионалне и културне везе са земљама у иностранству И. В. Маслов, комесар за људска права у Руској Федерацији Т. Н. Москаљкова, председник Удружења правника Русије С. В. Степашин, министар московске владе, шеф Одељења за спољно-економске и међународне односе С. Е. Черемин, генерални директор Међународне информативне агенције „Русија данас“ Д. К. Кисељев, као и представници заинтересованих савезних органа извршне власти и јавних организација.

Митрополит Антоније је у свом говору истакао значај црквено-државне сарадње у области заштите права сународника у иностранству и њихових интереса.

Учесници састанка анализирали су резултате рада Фонда током последњих година и израдили препоруке о приоритетним правцима његовог деловања за 2023. годину.


Извор: Мospat.ru