Type Here to Get Search Results !

Бадњи дан у Зајечару; богослужио Епископ Иларион


На Бадњи дан, 6. јануара 2022. године, литургијским сабрањем у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару началствовао је Преосвећени Епископ тимочки господин Иларион. Епископу су саслуживали протојереј Зоран Голубовић, јереј Новак Бојанић и ђакон Урош Памучар. Након читања јеванђелског одељка отац Новак говорио је сабраном народу о обичајима који се везују за данашњи празник и њиховој симболици.


На Бадњи дан 6. јануара 2023. године, после Литургије коју је служио у Саборној цркви, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион је са својим сарадницима посетио Дечје одељење и Породилиште Здравственог центра Зајечар. Том приликом, а уочи најрадоснојег хришћанског празника – Божића, владика је пригодним даровима обрадовао малишане, мајке и запослене.

* * *

Благословом владике Илариона 5. јануара 2023. год. у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Зајечару одржан је концерт Дечјег црквеног хора и Хора храма Рођења Пресвете Богородице под диригентском палицом проф. Наташе Јовановић. О интересовању за овај догађај говори чињеница да је храм био мали да прими све заинтересоване тако да су многи концерт пратили преко разгласа у црквеној порти.

После концерта Његово Преосвештенство је поздравио како све присутне тако и хористе а посебно оне најмлађе истакавши да је дечја песма препевано Јеванђеље.


Извор: Епархија тимочка