Type Here to Get Search Results !

Енглеска црква против истополних бракова

После неколико година консултација англикански бискупи се сложили да се држе традиционалног учења о браку


Енглеска црква се противи склапању брака за истополне парове. Ово произилази из саопштења објављеног у среду о резултатима вишегодишњег саветодавног договарања. Бискупи су се стога сложили да препоруче да се Генерална скупштина у Лондону у фебруару држи традиционалног учења о браку. Наглашава се да је свети брак веза између мушкарца и жене.

Детаљан извештај с препорукама енглеских бискупа биће објављен на Генералном синоду. Ово црквено законодавно тело треба да се састане од 6. до 9. фебруара о.г. и гласа о предлозима. Англикански примас Јустин Велби рекао је у среду да не гаји илузије да предлози „за неке иду предалеко, а за друге недовољно”. Али он се нада позитивном одговору у циљу општег добра, рекао је кентерберијски надбискуп.

Геј парови у Енглеској и Велсу могу да остваре везу од 2014. г. Краљица Елизабета је 2013. године потписала одговарајући закон. И Англиканска и Католичка црква протестовале су против закона у то време. У 2017. години, због силних унутрашњих црквених разлика по том питању, Енглеска црква је започела консултативни процес под називом „Живети у љубави и вери“.


Превод с немачког

редакција портала "Ризница"


Извор: Кathpress.at