Type Here to Get Search Results !

Евхаристијска радост у Ужицу


У недељу пред Богојављење, када наша Света Црква прославља Светог Силвестера Епископа Рима и Светог Серафима Саровског, Епископ жички Господин Јустин служио је свету архијерејску Литургију у Храму Светог великомученика Георгија у Ужицу.

Епископу су саслуживали: архијерејски намесник ужички протојереј-ставрофор Милош Босић, старешина Храма Светог великомученика Георгија у Ужицу протојереј Владимир Дуканац, старешина Храма Светог апостола и јеванђелиста Марка протојереј-ставрофор Милић Драговић, протојереј Дејан Марковић, протојереј Душан Томић, протојереј Љубан Петровић, протојереј Владимир Стефановић, протојереј Михајло Вуковић, протонамесник Александар Степановић, као и ђакони Стефан Симић, Милан Босић и Бојан Мијаиловић. 

Светој Литургији присуствовало је мноштво верног народа, као и градоначелница Јелена Раковић Радивојевић са својим сарадницима.

У току Свете Литургије Епископ је у чин протојереја рукопроизвео свештенике Дејана Марковића, Душана Томића, Љубана Петровића, Владимира Стефановића и Михајла Вуковића, а у чин протонамесника свештеника Александра Стјепановића. 

После Свете Литургије уприличена је трпеза љубави. Старешина храма отац Владимир се захвалио Еписку на принетим Даровима и молитви, а новим протојерејима честитао је на добијеним чиновима.


Извор: Епархија жичка