Type Here to Get Search Results !

Положен камен темељац за 3. „Православно сиротиште за дечаке“ у Танзанији


Благодаћу Божјом и молитвама патријарха александријског и све Африке Теодора, митрополит иринопољски Димитрије благословио је темеље још једног сиротишта, Благовештења Пресвете Богородице, у Морогору, у источној Танзанији.


Иако је Бог благословио ових 19 година Митрополитовог мисионарског рада у централној (сада Епархија арушка) и источној Танзанији, тако да су до данас изграђена два православна сиротишта, потребе су и даље велике због повећане смртности од сиде (у многим областима стопа износи 60%) и сиромаштва, што доводи до тога да многа деца без родитеља одрастају у бедним условима у колибама од сламе.

Од раног јутра у понедељак, 30. јануара 2023. године, на плац од 5 ари, који је недавно добила Митрополија, почели су да пристижу завичајни свештеници, чтеци, верници, катихете и многи ученици православне школе „Свети Јаков“. Овим ученицима је митрополит Димитрије помагао стипендијама како би им омогућио завршетак школовања у основним и средњим школама. Такође су били присутни председници, градоначелници, директори школа и други функционери локалних власти, на церемонији полагања темеља 3. православног сиротишта Танзаније, у региону Морогоро, у источној Танзанији.

Митрополит Димитрије је по завршетку свечаности освештања камена темељца, говорећи на свахили језику, похвалио залагања Александријске патријаршије у сваком кутку афричког континента за мир, напредак, образовање, здравље и просперитет, за све ове вредности које годинама  александријски патријарх Теодор, духовни отац Африке, покушава да соствари на афричком континенту.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Orthodoxtimes.com