Type Here to Get Search Results !

Одржане Седнице Епархијског управног одбора и савета Епархије врањске


У сали Епископског двора у Врању, 9. фебруара 2023. године, одржана је редовна седница Епархијског управног одбора Православне епархије врањске. Седницом је председавао Његово преосвештенство Епископ врањски господин Пахомије.


На седници су, између осталог, разматрана питања и активности из живота и рада Црквених јединица, свештенства и монаштва на подручју Епархије врањске. Пред чланове одбора изнети су на увид и Завршни рачун Епархијског управног одбора за 2022. годину и предлог Буџета за 20223. годину, који су након разматрања једногласно усвојени. Епархијски управни одбор Епархије врањске је разматрао и усвојио пословање Шума Епархије врањске.

* * *

У суботу, на дан када наша Света Црква прославља Пренос моштију Светог Игнатија Богоносца, Епископа Антиохијског, након Свете Литургије и призива Светог Духа које је служио Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије, у сали Епископског двора у Врању започела је седница Епархијског Савета Православне епархије врањске.

На почетку седнице, присутне је поздравио и захвалио се на одзиву Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије.

Након што је констатовано да је присутна натполовична већина чланова, утврђен је и прихваћен дневни ред ове седнице, изабрани су записничари и оверивачи.

Епархијски Савет је размотрио Извештај Епархијског управног одбора о његовом раду у 2022. години и исти са одобравањем прихватио и ододбрио Завршни рачун за 2022. годину и предлог Буџета за 2023. годину.

У извештајном периоду, тј. у току 2022. године вођена је брига о свим црквеним објектима у циљу што квалитетнијег извођења радова и боље контроле трошења материјално-финансијских средстава.

Грађевинска делатност Епархије врањске одвијала се пре свега захваљујући донацијама Владе Републике Србије преко Министарства правде - Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама, Министарства културе и информисања, као и локалних самоуправа, који су наменски давали средства преко пројеката. 


Извор: Епархија врањска