Type Here to Get Search Results !

Честитка Патријарха Кирила Патријарху Неофиту поводом десете годишњице од устоличења


Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Кирил честитао је Његовој Светости Патријарху Неофиту, Предстојатељу Бугарске Православне Цркве, десету годишњицу од устоличења.


Његовој Светости, Најсветијем Неофиту, митрополиту софијском, Патријарху бугарском

Ваша Светости, љубљени Сабрате и Саслужитељу у Господу,

Најсрдачније Вам честитам значајан датум у вашем животу – 10. годишњицу од Патријаршијског устоличења.

Донели сте одлуку да постанете радник у Винограду Христовом у тешком тренутку за вернике. Са смирењем и марљивошћу трудили сте се у славу Божију, растући из снаге у снагу (Пс. 83,8) и прослављајући Господа не само пастирским служењем, већ и музичким стваралаштвом.

Свевишњи Вас је са задовољством позвао у епископство уочи епохе промена. Као ревносни поборник црквеног јединства и одани помоћник Патријарха бугарског Максима, у тешким условима тих година показали сте се као неприкосновени трудбеник, који право управља речју истине (2. Тим. 2:15), личним примером надахњивали сте пастире и стадо да остану верни канонском Православљу и чврсто стоје уз истину Божију.

Преузевши пре десет година одговорност за пуноћу Бугарске Православне Цркве, часно корачате пољем високе Првосветитељске службе и старате се о просвећивању људи светлошћу Христове истине.

Нека свемилостиви Бог испуни Ваше срце духовном радошћу и пошаље снаге, олакшавајући Вашу даљу Предстојатељску делатност.


Са братском љубављу у Господу,

+КИРИЛ,

ПАТРИЈАРХ МОСКОВСКИ И ЦЕЛЕ РУСИЈЕ


Извор: Мospat.ru