Type Here to Get Search Results !

Министарка заштите животне средине обишла манастир Преподобног Прохора Пчињског


Министарку заштите животне средине госпођу Ирену Вујовић, дочекао је Његово Преосвештенство Епископ врањски Г. Пахомије, са игуманом манастира Преподобног Прохора Пчињског архимандритом Методијем, директором републичког завода за заштиту природе Србије госпођом Марином Шибалић, запосленим у ПИО "Долина Пчиње" и члановима савета "Долина Пчиње" на челу са председником госпођом Снежаном Милошевић.


Министарку заштите животне средине госпођу Ирену Вујовић, дочекао је Његово Преосвештенство Епископ врањски Г. Пахомије, са игуманом манастира Преподобног Прохора Пчињског архимандритом Методијем, директором републичког завода за заштиту природе Србије госпођом Марином  Шибалић, запосленим у ПИО "Долина Пчиње" и члановима савета "Долина Пчиње" на челу са председником госпођом Снежаном Милошевић.

Након обиласка комплекса манастира и радова који се изводе по условима за заштиту природе Србије, на регулацији реке Пчиње са рибњаком, Његово Преосвештенство Епископ врањски Г. Пахомије уручио је Захвалницу министарки животне средине госпођи Ирени Вујовић за њен труд и допринос за очување и унапређење заштићеног простора ПИО "Долина Пчиње".

У наставку је сагледана досадашња плодоносна сарадња министарства заштите животне средине и завода за заштиту природе Србије са управљачем ПИО "Долине пчиње" Православном епархијом врањском и предлози за будућу плодоносну сарадњу после проширења овог заштићеног простора.

На крају се Његово Преосвештенство Епископ врањски Г. Пахомије захвалио министарки заштите животне средине госпођи Ирени Вујовић за њену посету манастиру Преподобног Прохора Пчињског и заштићеном простору  ПИО "Долина Пчиње", а преко ње се захвалио и држави Србији за допринос у очувању ове велике српске Светиње.


Извор: Епархија врањска