Type Here to Get Search Results !

Мало чудо Момишићких новомученика: Крштење примила два младића из Турске


На мјесту мученичког страдања Светих новомученика Момишићких, призвани љубављу ових дивних свједока Васкрсења, Свету тајну Крштења примила су два младића из Турске.


Благодат Божја и Момишићких младенаца навела су новојављене чланове Цркве Едема и Николу да пожеле да се и они придруже литургијској заједници при овом светом храму. Та жеља им се и испунила након Свете Литургије која је у цркви на Малом брду служена у недељу Свете Марије египћанке.

Тридесетогодишњи Едем Карагаш, студент постдипломских студија Медицинског факултета Универзитета Црне Горе, привремено настањен у непосредној близини момишићког храма осјетио је благодат дивног сабрања поводом славе Светих новомученика момишићких. Са својим кумом Бојаном Радовићем посјетио је прву следећу Литургију у мученичкој црквици и донио одлуку да прими Свету тајну Крштења. Своје утиске је пренио и свом пријатељу двадесетосмогодишњем Николи Рустан који се придружио Едему у његовој одлуци.

Након служења Свете Литургије у недељу Свете Марије Египћанке, заједница је дочекла оглашене младиће и услиједило је крштење. Молитве су читане на енглеском и српском језику, а „Господи помилуј“ које је произносила пјевница и на арапском језику. На крају су се новокрштени младићи придружили скромној трпези љубави гдје су вјерници са љубављу дочекала нове чланове.


Извор: Митрополија црногорско-приморска