Type Here to Get Search Results !

Расколници заузели Михајловски саборни храм у Хмељницкој области


Присталице расколничке Православне цркве Украјине заузеле су 8. априла 2023. године саборни храм Светог Михаила Украјинске православне цркве у граду Шепетовка, Хмељницка област, јавља Савез православних новинара.


На празник Уласка Господњег у Јерусалим, 9. априла 2023, верници канонске Цркве, којима је био ускраћен приступ својој цркви, били су принуђени да присуствују богослужењу под ведрим небом.

Литургијом је началствовао митрополит шепетовски и славутски Јевсеј.

„Неверујући људи гледају и говоре ми: „Прочитали смо Јеванђеље и знамо да ће Христови следбеници бити прогоњени, али само ви сте прогоњени. Дакле, на правом сте путу. Покајаћемо се за своје грехе, тражићемо опроштај. На правом смо путу“, поручио је архијереј прогоњеним парохијанима.

„Љубимо прогонитеље и молимо се за њих, као што се молио Христос на крсту када је био распет: „Оче, опрости им, јер не знају шта чине“ (Лука 23,34). Али постоји вео који не могу да скину. Некима није дато, али нам је дато да спознамо Истину: чувајмо је и идимо за Христом, и добићемо вечну радост на небу“, поручио је митрополит Јевсевије.


Превод с руског

редакција портала "Ризница"


Извор: Рatriarchia.ru