Type Here to Get Search Results !

Мушкарац болно умирао после напада на свештеника и крст током отимања цркве


Један човек из расколничке „Православне цркве Украјине“ трагично је погинуо током заплене цркве у Кијевској области у суботу.


Отмицу храма Рођења Пресвете Богородице у селу Липовец организовао је заменик градоначелника града Караглика Иван Семцов и самим тим сноси одговорност за смрт Владимира Натикача, преноси Украјинска православна црква.

Према сведочењима очевидаца, Натикач је насилно нападао локалног архијерејског намесника о. Андреај Олењина, покушавајући да га вуче по земљи држећи га за његов крст у рукама, када је изненада пао и убрзо умро.

Старешина цркве протојереј Василије дао је писану изјаву полицији, објашњавајући да Натикача нико није ни додирнуо — он је једноставно пао. Свештеник је такође нагласио да чак ни смрт човека није могла да спречи заменика градоначелника Семцова у његовом насиљу над црквом.

о. Василиј је написао:

„Услед сукоба у питању, мушке особе су ме оборили на земљу и вукли за ланац на коме је висио мој православни крст. Тражили су да више не богослужим и да одем и живим негде поред села Липовеца. Полицајци који су били на лицу места, ништа нису предузели да спрече овај разбојнички напад. Касније је господин Владимир Иванович НАТИКАЧ, гласно претећи да ће нас обесити, почео да вуче мироновског архијерејског намесника, јереја Андреја Олењина, за крст који му је био у рукама, након чега је В.И. Натикач пао на асфалт и умро у грчевима. Покојника нико на било који начин није ни додирнуо.”

Синдикат новинара објавио је сведочење о нападу и узнемирујуће снимке Натикача како се грчи на земљи пре него што је умро.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Orthochristian.com