Type Here to Get Search Results !

Пројекат ,,Читајмо гласно Псалтир”


Четири лозничке школе кроз заједнички пројекат ,,Читајмо гласно Псалтир” прикључиле се акцији Друштва школских библиотекара Србије


Идеја за реализацију овог пројекта потекла је од професорке енглеског језика и књижевности и педагошког саветника Сање Симић де Граф да се ОШ ,,Вук Караџић” Лозница прикључи акцији ,,Читајмо гласно” у организацији Друштва школских библиотекара Србије а поводом Националног дана књиге 28. фебруара.

У договору са професорима верске наставе свештеником Јованом Секулићем и Драганом Деспотовићем, професорка је предложила да две школе, ОШ ,,Вук Караџић” Лозница и Лозничка гимназија реализују  читање Псалтира у својим школама а да Тим за пројекте у настави ОШ ,,Вук Караџић” уреди видео-снимке.

Касније смо предложили професорима верске наставе Средње економске школе ђакону Бранку Митрићу и Радинку Тешићу  као и ОШ ,,Јован Цвијић” Предрагу Митровићу да нам се прикључе, што су врло радо учинили тако што су послали своје ученике у ОШ ,, Вук Караџић” да читају псалме.

Ученици Лозничке гимназије читали су псалме у својој школи, како у самој школи тако и амбијентално (у порти Покровске цркве, школском парку..) под менторством професорке верске наставе Драгане Деспотовић и послали су своје снимке Тиму за пројекте Вукове школе.

Под менторством професора верске наставе свештеника Јована Секулића организовано је читање Псалтира ОШ ,,Вук Караџић” Лозница Средње економске школе и ОШ ,,Јован Цвијић” у кабинету за верску наставу ОШ ,,Вук Караџић” где се вероучитељ Јован потрудио да амбијент преуреди сходно прилици па је донео и налоњ а сценографију оплеменио радовима ученика ове школе. Овом приликом захваљујемо професорима верске  наставе ђакону Бранку Митрићу, Радинку Тешићу и Предрагу Митровићу што су послали изузетне ученике за читање Псалтира и тиме учинили своје школе поносним на њих.

Тим за пројекте у настави ОШ ,,Вук Караџић” Лозница, који чине две изузетне ученице Марта Ђуричић и Ђурђина Ђурић, био  је задужен за снимање у овој школи као и за уређивање свих снимака . Снимци су постављени највећим делом на јутјуб канал Марте Ђуричић https://www.youtube.com/@martadjuricic2210/videos док је један део уредила професорка Сања Симић де Граф https://www.youtube.com/@sanjasimicdegraaf6648/videos


ЛИНКОВИ ВИДЕО-ЗАПИСА ДОСТУПНИ СУ ОВДЕ.


Извор: Епархија шабачка