Type Here to Get Search Results !

Jерусалимски владика: УПЦ и Лавра постале Голгота


Према речима егзарха Гроба Господњег на Кипру, Кијевопечерска лавра и парохије канонске Украјинске православне цркве данас су претворене у Голготу.


Његово Високопреосвештенство митрополит Востре Тимотеј из Јерусалимске патријаршије упутио је васкршње поздраве игуману Лавре, Његовом Високопреосвештенству митрополиту вишгородском Павлу, који је принуђен да дочека Васкрсење Господње ван свог монашког обитавалишта, у кућном притвору.

„Страдална седмица је ове године дошла рано у многострадалној Украјинској православној цркви. С великом тугом сазнајемо да је свако село и свака парохија у Украјини, која остаје непоколебљива у традиционалном благочешћу и одупире се наметнутим новоствореним црквеним структурама, претворена у Голготу“, пише архијереј, а преноси Савез православних новинара.

Они који су остали верни Православљу постали су мученици, пише он. Председник Зеленски и његова влада личе на Синедрион који је Христа предао на распеће, наглашава јерусалимски митрополит.

Злостављање митрополита Павла као злочинца узнемирује и изазива огорчење, пише митрополит Тимотеј, који је пожелео трпљење и духовну и телесну снагу игуману Лавре.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Orthochristian.com