Type Here to Get Search Results !

Делегација Светског савета цркава посетила Русију


Делегација Светског савета цркава посетила је 17. маја Москву. У делегацији су били генерални секретар ССЦ-а др Џери Пилеј, шеф Комисије ССЦ-а за цркве у међународним пословима Питер Прув, извршни секретар ССЦ-а за међухришћанске односе и вере и поретка Васил-Октавијан Михок.


Одржан је састанак делегације Светског савета цркава и Његове Светости Патријарха московског и целе Русије Кирила посвећен теми сарадње Руске Православне Цркве и ССЦ-а.

Гости су посетили и Одељење за спољне црквене послове, где су разгледали спомен-ћошак митрополита лењинградског и новгородског Никодима (Ротова). Јеромонах Стефан (Игумнов), секретар ОСЦП-а за међухришћанске односе, причао им је о историји односа и актуелним контактима Руске Православне Цркве са представницима хришћанских конфесија и међународних хришћанских организација.

У оквиру посете гости су посетили и Данилов ставропигијални манастир у Москви, Саборну цркву Христа Спаситеља и Црвени трг.

Делегацију су пратили секретар за међухришћанске односе ОСЦП-а јеромонах Стефан (Игумнов), руководилац Сектора протокола ОСЦП-а игуман Теофан (Лукјанов), сарадници ОСЦП-а јерођакон Петар (Ахматханов), Д. Е. Аракељан и Д. И. Мењајлов.


Обрада вести редакција портала "Ризница"


Извор: Мospat.ru