Type Here to Get Search Results !

„Не осуђујте оца нашег“— Сирочад се залаже за окончање прогона митрополита Лонгина

 

„Ми, деца великог човека, митрополита банченског Лонгина, обраћамо се Вама са великом молбом – спасите нашег тату. Не осуђујте га“, апелује група сирочади, од којих већина има физичке недостатке, у новом видео обраћању украјинском председнику Владимиру Зеленском.


Њихов „тата“, митроополит Лонгин, један је од најомиљенијих и најауторитативнијих архијереја канонске Украјинске православне цркве, познат по бескомпромисној одбрани чистоте Православља. Познат је и као отац стотине сирочади, о којима се брине и усваја их од раних 1990-их. За свој неуморни рад 2008. године званично је добио титулу Хероја Украјине.

Али сада је тај херој на мети као државни непријатељ, због „подстицања верског непријатељства“ – иста оптужба каква је подигнута против неколико других архијереја.

„Наш тата чини много доброг за нас. Храни нас, даје нам нешто да попијемо, даје нам све што нам треба“, кажу деца на снимку објављеном на Јутјуб каналу банченског манастира Вазнесење Господњег, јавља Савез православних новинара.

„И што је најважније, он нам пружа љубав. Он нас учи да волимо Бога, људе и своју отаџбину Украјину“, каже у апелу једно од владичине многобројне деце.

„Клањамо Вам се и молимо, молимо – не диратеј нашег тату. Ми га волимо. За нас је он заштита, подршка и љубав. Он је нешто најдрагоценије што имамо у овом животу. Имамо физичке недостатке, али нам је веома лепо са њим“, додаје дечак.

А обраћајући се митрополиту Лонгину, деца кажу: „Драги наш тата, ми те много волимо и поштујемо и желимо да увек будеш са нама. Молимо се да те Бог сачува од сваког зла.”


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com