Type Here to Get Search Results !

Патријарх Порфирије разговарао са Надбискупом бечким Кристофом Шенборном


Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије разговарао је данас, 9. јуна 2023. године, у седишту Надбискупије у Бечу са Узоритим Надбискупом бечким и кардиналом г. Кристофом Шенборном.


У више него срдачном и пријатељском разговору, патријарх Порфирије је исказао, у своје и име Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве, велику захвалност кардиналу Шенборну за све што чини за добро Српске Православне Цркве и њеног верног народа у Аустрији. Патријарх је подсетио да се залагањем и љубављу кардинала Шенборна постигао завидни ниво међуцрквене и међуверске сарадње у Бечу и читавој Аустрији. Његова Светост је посебно истакао несвакидашњи братски подвиг и дар Надбискупа бечког којим је Српска Православна Црква у Бечу постала богатија за још два велелепна храма чиме је црквени живот све бројније српске заједнице у аустријској престоници увелико олакшан.

– Радује нас данашњи сусрет са великим пријатељем српског народа, кардиналом Кристофом Шенборном. У данима искушења за цео свет, више него икад смо позвани да сведочимо вредности које се темеље на Јеванђељу Христовом, које мора остати основа идентитета не само Србије и Аустрије већ и целе Европе како је то било вековима уназад – поручио је патријарх Порфирије у изјави за Информативну службу Српске Православне Цркве.

У пратњи Патријарха српског били су преосвећена господа епископи аустријско-швајцарски Андреј и липљански Алексеј и директор Патријаршијске управне канцеларије архимандрит Данило.


Извор: Инфо-служба СПЦ