Type Here to Get Search Results !

Кумчад патријарха Илије певају му поводом 45-годишњице патријарашке службе


Грузијска православна црква током целе године прославља 45-годишњицу патријарашког устоличења и 90. рођендана Његове Светости католикоса-патријарха Илије II.

Патријарх Илија је човек од највећег поверења и најомиљенија личност у Грузији; он је надзирао радикални препород Грузијске цркве током својег службовања на челу ове Цркве. У време његовог устоличења због комунистичких прогона. било је 15 епархија и само 30 пропојалих цркава Данас има 47 епархија и око 2.000 дејствујућих парохија, као и око 3.000 свештених лица

Такође, у настојању да побољша тешку постсовјетску демографску слику у Грузији, Црква је почела да приређује саборна крштења у јануару 2008, при чему је вољени Предстојатељ лично постао кум трећем и сваком следећем детету брачних парова који су венчани у Цркви. Сада је кум за више од 46.000 деце.

А 4. јула 2023. певао му је хор од око 200 Патријархових кумића, изводећи песме које је лично компоновао Његова Светост, саопштава Служба за односе са јавношћу Грузијске патријаршије.

"Бог је са нама!" рекао је Његова Светост. "Драго ми је да вас видим. Желим вам мир, радост и срећу. Постигли сте многе ствари. Можете постићи много више. Очекујемо ваша добра дела.”


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com