Type Here to Get Search Results !

Епископ Фотије разговарао са градоначелником Бијељине


Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије примио је 06. јула 2023. године у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини, др Љубишу Петровића, градоначелника овог града известила је Епархија зворничко-тузланска. 


Преосвећени владика Фотије и градоначелник Петровић разговарали су данас о неколико активности које ће у наредном периоду бити заједнички реализоване, пре свега о обележавању предстојеће крсне славе града Бијељина - св. великомученика Пантелејмона и о скором отварању вртића „Ђурђевак“ у објекту поред Саборне цркве.

На дан празника 9. августа Света архијерејска литургија биће служена у Храму светог Пантелејмона у Улици Стефана Дечанског, а послеподне, након вечерњег богослужења у Храму светог Георгија, градским улицама ће проћи славска Литија која ће завршити на платоу испред Градске управе где ће бити освештани славски дарови.

Најављено је и да ће објекат вртића „Ђурђевак“ бити освештан крајем августа, када ће за родитеље бити одржан Дан отворених врата и разгледање вртића.

Такође, овом приликом је разговарано и о плановима за изградњу цркве Светог Саве у близини Центра за високо образовање.

Састанку су присуствовали и сарадници градоначелника, господа: Богдан Тадић начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове и г. Радиша Петровић савјетник градоначелника Бијељине.


Извор: Епархија зворничко-тузланска