Type Here to Get Search Results !

Епископ Методије: Да се дубоко смиримо и сагледамо своје недостатке


Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки г. Методије служио је, са свештенством, на празник Свештеномученика Панкратија, у суботу 22. јула 2023. године, свету архијерејску Литургију у храму Светог Саве, који се гради у Дапсићу код Берана, чија прислава је празник Светог великомученика Прокопија.


У литургијској проповједи Преосвећени Епископ Методије је честитао приславу храма Свети великомученик Прокопије, поучавајући сабране да је циљ наше молитве и окупљања да је Господ услиши и пошаље велику милост своју, да нас окупа благодаћу својом како би се скинуло бреме наших гријехова и искушења која смо наслиједили а и које смо својим животом натоварили на своја плећа.

“Да се дубоко смиримо и сагледамо своје недостатке, не упоређујући себе са другима, него упоређујући са оним какве Бог жели да нас види и за шта нас је Он назначио, да се смиримо и укоријенимо дубоко у свом срцу истинску и праву Христову вјеру, да се она усели у срце наше, а не само у наше спољашње манифестације како ми то манифестујемо да смо побожни и религиозни. Да завапимо молитвом и гласом и вапајем цариниковим да би Господ услишио наше молитве, да би и нас уселио тамо гдје је њега поставио са дјецом својом“, поручио је Епископ будимљанско-никшићки Г. Методије.

Након свете службе Божје, Владика је освештао и преломио славски колач и жито. Заједничарење је настављено уз трпезу хришћанске љубави, а кумови приславе је Одбор за изградњу цркве Светог Саве у Дапсићу.


Извор: Радио Светигора