Type Here to Get Search Results !

Презвитер др Оливер Суботић: Бог је извор сваког здравља, јер када исцељује Он васпоставља целокупну нарушену целовитост


У недељу, 3 / 16. јула 2023. године, на светој Литургији у которском Светониколајевском храму началствовао је протопрезвитер Немања Кривокапић, архијерејски намесник которско-тиватски. 

Проти Немањи саслуживали су презвитери Оливер Суботић и Миливоје Бакић, као и ђакон Михајло Лазаревић. Благољепију литургијског сабрања допринело је милозвучно појање хора храма Светог Саве на Врачару, под уметничким руководством др Катарине Станковић. 

Сабране је речима надахнуте беседе поучио презвитер др Оливер Суботић који је говорио о снази вере и исцелитељном методу наше живе вере. Парох београдског храма Светог Александра Невског је указао да је данас читано зачало које прославља једно од многих чуда Божјих којима се име Господа Бога и спаса нашег Исуса Христа прославило. 

- Грех је увек директно спојен са телесним болестима и о томе морамо да водимо рачуна. Овај човек је по свему судећи био тога свестан. По свему судећи био је неки грех који је он починио у младости и он је био тога свестан и по одговору који је Господ њему дао (Не бој се, синко, опраштају ти се гријеси твоји), биће да се он у себи кајао горко због тога и биће да је имао страх од тога што ће бити уколико тај грех понесе у вечност, рекао је, између осталог, отац Оливер. 

Протопрезвитер Немања Кривокапић, архијерејски намесник которско-тиватски и парох которски је најавио да ће отац Оливер у Котору одржати једно или више предавања.


Приредила редакција портала "Ризница"


*На фотографији и видео-запису беседе благодаримо Андреи Шеваљевић. 

Рубрика