Type Here to Get Search Results !

Архијереји Јован и Исихије богослужили у Брајковцу надомак Лазаревца


У суботу, 15. јула 2023. године, када Црква Божија прославља Полагање часне ризе Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, уз саслуживање Епископа ваљевског Господина Исихија, служио је свету архијерејску Литургију у порти брвнаре посвећене Светом великомученику Георгију у Брајковцу поводом славе заједнице за рехабилитацију и ресоцијализацију оболелих од болести зависности “Земља живих”.


Надахнуто је окупљенима беседио Владика ваљевски Исихије, међу којима је било доста бивших штићеника заједнице, о значају данашњег празни какао и о помоћи и заштити коју је Пресвета Богородица кроз векове пружала свима, па и данас, онима који јој молитвено припадају.

На крају Литургије вернима се обратио и Епископ шумадијски Господин Јован, захваливши се Владики ваљевском Исихију на беседи и изразивши велику радост збогу чешћа у данашњем слављу, захваливши се свима који се на било који начин брину о заједници у Брајковцу и помажу њен рад.

По ломљењу славског колача уследила је Трпеза Љубави коју су за присутне припремили штићеници заједнице са својим старешином протојерејем-ставрофором Александром Новаковићем.


Извор: Епархија шумадијска