Type Here to Get Search Results !

Руска православна црква осудила акције снага безбедности у Кијево-печерској лаври


Председник Синодалног одељења за односе Цркве са друштвом и медијима В.Р. Легојда коментарисао је догађаје који се дешавају у Успенској Кијевопечерској лаври.


Јутрос је јављено да су представници Националног парка „Кијевопечерск лавра“, уз подршку полиције, развалили врата на 70. згради манастира, у којој се налази резиденција Његовог Блаженства митрополита кијевског и све Украјине Онуфрија и ушли унутра. Поред тога, замењене су браве у 69. и 71. згради Лавре, након чега су запечаћене. Представници агенција за провођење закона такође су почели да примењују силу против верника који су стали у одбрану манастира.

„Јутрос је кијевски режим, који је представљало Министарство културе Украјине, уз снажну подршку полиције, почео да заузима низ објеката Кијевопечерске лавре“, рекао је начелник Одељења за црквене односе са друштвом и медијима.

„Под измишљеним изговором, наоружани људи су упали на територију манастира, почели да разваљују врата и примењују насиље над верницима који се мирно противе самовољи која настаје“, додао је В.Р. Легојда.

Према његовим речима, док траје ово флагрантно безакоње у Лаври, сви активисти за људска права ћуте, као да се ништа не дешава.

„Међутим, ништа изненађујуће. Очигледно, украјинске власти имају карт-бланш за свако насиље над сопственим грађанима“, закључио је представник Цркве.


Превод с руског редакција портала "Ризница"


Извор: Рatriarchia.ru