Type Here to Get Search Results !

Свеноћно бденије у Светониколајевској обитељи у Врању


У уторак 8. по Духовима када наша Света Црква прославља икону Пресвете Богородице Тројеручице, а у част верне преписке која се налази у Манастиру Светог Николе у Врању, метоху Царске лавре Манастира Хиландара, служено је свеноћно бденије.


Свеноћно бденије служио је Његово преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије уз саслужење свештенства Православне епархије врањске. 

По освећењу петохлебнице Преосвећени владика Пахомије осветио је славске дарове које је припремио овогодишњи кум славе господин Никола са својом Црквом у маломе и том приликом се обратио верном народу, рекавши: "Бденије и Пресвета Богородица нека нам буде на помоћ преко своје иконе Тројеручице, свима нама који се трудимо у нашим животима, као што су се трудили и светитељи, који су пројављивали љубав према Господу испуњавајући Његове заповести. Наше је да се трудимо колико можемо, а све оно што нам је недостижно Господ ће придодати." Након беседе Његово Преосвештенство честитао је празник свима вернима, а посебно овогодишњем куму, господину Николи, као и догодишњем куму, госпођи Сањи Анђеликовић. 

У наставку свеноћног бденија служена је Света архијерејска литургија, након које је уследила трпеза љубави за све присутне. 


Извор: Епархија врањска