Type Here to Get Search Results !

Епископ Сава: Реч Божја је исцељујућа


Епископ марчански Сава: Христос долази да спаси и исцели сваког од нас и дајући нам до знања да ћемо Га сви лицем к лицу гледати


У недељу 9. јула 2023. године, у заветном Спомен-храму Светог Саве на Врачару, светом Литургијом началствовао је Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, саслуживао је Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, као и архимандрит Прокопије Тајар клирик Антиохијске патријаршије; протосинђел Пајсије Ђерковић клирик Митрополије црногорско-приморске, протојереји: Ненад Јовановић, Драган Шовљански и Иван Штрбачки; јереј Далибор Стојадиновић; као и протођакони: Младен Ковачевић, др Драган Радић, ванредни професор ПБФ, Радомир Врућинић и ректор београдске Богословије.

Молитвено учешће у светом евхаристијском сабрању узео је и многобројни верни народ, а лепоти богослужења допринело је појање Појаца, као и Хора Храма Светог Саве под диригентском палицом др Катарине Станковић.

Верном народу обратио се пастирским словом владика Сава:

“Чули смо одељак из светог Еванђеља по Матеју. Доста кратак и лако разумљив. Чули смо о једном догађају који је на апостоле оставио велики утисак јер сведоче тројица од четири апостола. Најпре догађај се дешава у крају где се узгајају свиње да би од њих живели, а знамо да Христос поповеда међу јудејцима. Народ који није јео од свињског меса. Говорећи о догађају, свети еванђелиста говори о болести. Два човека су мучени нечистим духовима. Када видимо да неко страда од болести тешко нам је. Ови болесни људи не знају имена своја, већ одговарају легион. Они долазе код Христа клањају се и питају Га: “Шта хоћеш од нас, дошао си да нас мучиш?”. Христос их исцељује тако што заповеда нечистим дусима да изађу из њих и да оду у крдо свиња и подаве се у мору. Овом причом Христос долази да спаси и исцели сваког од нас и дајући нам до знања да ћемо Га сви лицем к лицу гледати. Такође, овде се види да је реч Божија исцељујућа.” – рекао је Владика Сава у својој беседи.


Извор: Храм Светог Саве