Type Here to Get Search Results !

Протојереј Иван Штрбачки: Да свака наша мисао буде благодарност Богу


У недељу 30. јула 2023. године, у заветном Спомен-храму Светог Саве на Врачару, светом Литургијом началствовао је Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија. 


Верном народу обратио се пастирским словом отац Иван рекавши:

“Сваке недеље Господ нас обрадује новим Еванђељем и показује нам како треба да живимо да би смо задобили Царство небеско. Све што је Господ чинио на земљи било је ради нашег спасења. Многобројна су чуда која је учинио и многа су чак и записана, а има и много која нису записана како каже свети Јован Богослов, да не би стале написане књиге у цео свет од толико чуда. Данашње Свето Еванђеље говори о једном чуду када је Господ нахранио пет хиљада људи са пет хлебова и две рибе, а то се дешава у пустињи где нема хране док је народ био окупљен око Њега. Господ је људе наситио и нахранио благодаћу својом. Он нас сваке недеље сабира и храни храном за живот вечни. И зато треба да се трудимо да благодаримо Господу за сва доброчинства и да свака наша мисао буде захвалност.” – истакао је отац Иван у својој беседи.

Молитвено учешће у светом евхаристијском сабрању узео је и многобројни верни народ, а лепоти богослужења допринело је појање Појаца, као и Хора Храма Светог Саве под диригентском палицом др Катарине Станковић.


Извор: Храм Светог Саве