Type Here to Get Search Results !

Саопштење манастира Високи Дечани


Управа Манастира Високи Дечани сматра за потребно да обавести јавност да у неким медијима најављено снимање документарца “Дечански кључ” режисера Милутина Петровића није договорено са Епископом рашко-призренским Теодосијем и нема његов благослов.


Такође о снимању поменутог документарног филма најављеном у септембру ништа није договорено ни са игуманом манастира аерхимандритом Савом. Обавештавамо јавност да се недоговорени пројекти о светињама на Косову и Метохији не предузимају и вести о њима не шире у медијима јер такво понашање наноси штету нашој Цркви.

Помињање снимања овог филма у неким косовским албанским медијима (Gazeta Express, Zeri), без икакве провере са манастиром Дечани и Епархијом, злонамерно је већ представљено као активност усмерена против Косова, што наша Црква доживљава као још једну у низу многих претњи и злоупотребе новинарскe етике.

Промоција баштине СПЦ и наших светиња на Косову и Метохији (у Епархији рашко-призренској) могућа је једино са благословом надлежног епархијског Архијереја и у координацији са манастирима или парохијским црквама.


Извор: Радио Светигора

Рубрика